6 Comments

Bra skrivet! Enda jag undrar: jag skulle vilja att den här typen av inlägg kommer ut till fler personer. Hur många läser detta, och hur mycket inflytande har de?

Expand full comment
author
Jul 2·edited Jul 2Author

Inläggen på Vägen Framåt läses av ca 3-500 personer, normalt sett. Men det är helt beroende av att människor prenumererar och delar vidare! Så dela gärna i dina cirklar. ❤️

Expand full comment

Jag undrar lite vilket ”nytänkande” du ser hos Socialdemokraterna? Deras analys generellt bygger ju på att alltmer forma en politik som går parallellt med SD. Är det vad du menar att vi också skall göra? Bli lite mer populistiska?

Expand full comment
author

"Nytänkande" här ska inte förstås som en positiv värdering, utan bara som att de har en diskussion om huruvida de ska förändra sin politik. Jag vet inte om jag kommer gilla politiķen de landar i (förmodligen inte, de är inte mitt parti) men däremot har de en väldigt intressant process kring det som gör att fler förstår hur de tänker och förslagen kommer nog tas emot bättre av den anledningen.

Självklart vill jag inte att vi ska bli mer populistiska. Känns träligt att du lägger en sådan ståndpunkt i min mun, som jag inte uttryckt. Nytänkande och att diskutera idéer innebär väl inte med nödvändighet populism? Tvärtom, tänker jag.

Expand full comment

Då du tog S som exempel på nytänkande så blir för mig den naturliga kopplingen till populism. Då jag inte ser något nytänkande alls utan enbart fegt anpassande till Tidöregeringens politik. Självklart skall Mp jobba med utveckling och vara nytänkande, men att ta S som exempel tror jag är farligt. Jag ser väldigt få partier vara speciellt nytänkande idag. De famlar och försöker hitta någonting att klamra sig fast vid. Kärnkraft, främlingsförakt, bensinpriser you name it. Hur når man fram i ett politiskt landskap som bygger på många gillatryck på nätet?

Expand full comment
author

Jag förstår precis hur du menar. Men som sagt: "nytänkande" här är inte menat som en värdering av innehållet, utan processen av att (gärna öppet) se över hur politiken fungerar och leder rätt (oavsett vad "rätt" sedan anses vara).

Expand full comment